Ralph de Jongh, charismatische blonde god

 

Voor ridder in de blues Harry ‘Cuby’ Muskee, de legendarische Brainbox zanger Kaz Lux en de legendarische Roosendaalse drummer Elmore James van Dodewaard was het liefde op het eerste gezicht. En ze kregen onmiskenbaar gelijk over hun ontdekking Ralph de Jong: charismatische topartiest en podiumbeest pur sang die met aanstekelijke bezieling de harten van zijn publiek verovert.

Als in een trance legt hij zijn ziel bloot tijdens zijn concerten. Het is de schoonheid van de pure emotie die je in je ziel raakt. Deze bluesartiest van absolute wereldklasse laat je in een fenomenale atmosfeer van geluid, terugdromen naar de tijden van de vooroorlogse blues en de jaren zestig van Keith Richards en Mick Jagger.

“Ralph de Jongh speelt met overtuiging en een drive die je vandaag de dag niet veel meer ziet, gaat op in de muziek en bovenal is hij een jongeling die het aandurft nu eens niet te kiezen voor de ‘easy way out’: glitter, snel succes….”, schreef wijlen Harry Muskee. ‘Een van de beste songwriters van Nederland’, vindt Music Maker Magazine. En Het Parool: ‘Het is werkelijk een sensatie om deze charismatische blonde god aan het werk te zien’. We kunnen niet wachten…

Kijk voor meer info op ralphdejongh.com