Carol van Dyk (Bettie Serveert) is Robert Smith in Cure-tribute Prof. Nomad

Het verrassende alter-ego van The Cure zanger Robert Smith is Carol van Dyk. Ja, een vrouw. En wat voor één. Als boegbeeld van Bettie Serveert is zij al vele jaren een van de grande dames van de Nederlandse popmuziek. En daar voegt zij nu een verrassend hoofdstuk toe als zij met Prof. Nomad de post-punk en schurende new wave van The Cure nieuw leven inblaast. 

Op de Zwarte Cross en Oerol liet Prof. Nomad er al geen twijfel over bestaan met uitvoeringen van Killing an Arab, Caterpillar, Boy’s Don’t Cry, Love Cats, Why Can’t I be you, Friday I’m in Love, In Between Days en uiteraard dansvloerklassieker A Forest: met gitarist Peter Visser (Bettie Serveert), toetsenist Patrick van Herrikhuyzen (Van Dik Hout, Paul de Munnik, Sjako!), drummer Stephan van der Meijden en bassist Bartel Bartelsa a.k.a. Prof. Nomad is het oeuvre van The Cure in goede handen.

Prof. Nomad heeft inmiddels ruimschoots bewezen een fantastische tribute te kunnen neerzetten. Zo tourde de band eerder Ellen ten Damme als Debbie Harry van Blondie, Paul de Munnik als Neil Diamond, Niels Geusebroek als Chris Martin van Coldplay en Edgar Koelemijer als David Bowie. De lat ligt hoog voor Carol van Dyk: “We zijn allemaal fan van The Cure: “Die band heeft zoveel geweldige hits geschreven. Hoe kun je het nou níet leuk vinden om hen te coveren?”

Prof. Nomad

Leave a Reply