Cashmyra: puur, rauw, verhalend en direct

Niemand zingt teksten als  ‘ik droom nog steeds over jouw organen’ zo lieflijk als Cashmyra. 

Met een blik op oneindig kijkt ze de ruimte in terwijl ze serene rust uitstraalt bij het zingen van haar pure, rauwe, verhalende en directe liedjes. Met haar Nederlandstalige postpunk grijpt ze onverbiddelijk je aandacht en sleept je mee in haar duistere wereld.

Haar doodeerlijke obsessieve liefdesliedjes, aangewakkerd door Amerikaanse literatuur uit de jaren ‘60,  laten zich live vertalen naar een zeer intense en dynamische show. Een performance waarbij ze spoken-word moeiteloos afwisselt en verenigt met vuige minimalistische gitaarlijnen en stampende drums Zolang het allemaal maar een beetje pijn doet.

En pijn doet het. Niet door brekende trommelvliezen, maar door het tergend geweten van haar toehoorders. Ze kreeg er een vol Paradiso en Vera doodstil mee. De finaliste van de Grote Prijs van Nederland 2018 en winnares van de POPgroningen Talent Award 2019 is te associëren met onder meer  Roosbeef, The Kills en Japandroids. Het liefst ziet zij haar show samensmelten tot een grote belevingswereld. 3voor12 Groningen: ‘Een soort muzikale versie van een true crime documentaire waar je gewoon niet van weg kan kijken – heerlijk.’’