De Nederlandstalige popband WANTON is een formatie rondom zanger en liedjesschrijver Wim Beukema.

Het is het bewijs dat die Coldplay invloeden ook heel goed in het Nederlands klinken. Een traktatie aan poëtische teksten waar je veel van gaat voelen en poprock waar je automatisch op mee wiegt. Een goed stukje Nederpop die de Groningse heren o.a. bij Giel Beelen brachten.

”Herkenbare Nederpop met een lekkere rocksound.” Zo kondigde Giel Beelen WANTON aan op Bevrijdingspop in Haarlem.
Door deelname aan Gielstalentenjacht speelde WANTON o.a. op de 3FM Awards (TivoliVredenburg) en Bevrijdingspop Haarlem en heeft het in veel media aandacht gekregen.

De bekendheid die hier achterweg kwam resulteerde in een eerste single ‘Ooit’ juni 2016. Samen met producer Bauke van der Laaken is er in Studio Spitsbergen verder gewerkt aan de EP, ”Breng Mij Thuis’. Dat in november 2016 uitgekomen is en wat vervolgt gaat worden met een album medio 2019.

”Persoonlijke liedjes die rechtstreeks uit het hart komen. Ik vertel via mijn liedjes meer over mezelf. Elk liedje heeft zijn eigen verhaal, die voor iedereen op een eigen manier te interpreteren zijn. Door meer over mezelf los te laten kan ik meer een verbinding leggen met de mensen die naar onze muziek luisteren.”

Zang: Wim Beukema
Gitaar: Sebas Graventein
Bas: Martijn Poel
Drums: Thomas Zeevalking
Keys: Melvin de Groot

www.wantonmusic.com
www.facebook.com/musicwanton