Kill Your Darlings is een stevige, pittige en donkere female-fronted rockband uit Groningen. De band komt voort uit een initiatief van ex Tyler’s Gone leden Ricky Alves en Ralf Pintzka (winnaars van de POP Groningen Talent Awards 2011).

Na het noodgedwongen uiteenvallen van deze band zijn in 2014 de gitaristen Phil Kühn en Jasper Schmidt én zangeres Myra Wortman aangetrokken.
Na een tijdje te hebben doorgespeeld met de nummers van Tyler’s Gone besloot de band zich te richten op nieuw materiaal dat beter zou aansluiten bij de stem van Myra. Snel werd ook de beslissing genomen om helemaal afscheid te nemen van het verleden door ook de bandnaam te veranderen.

Tijdens een avond waarin de bandleden veel aan het schrijven en schrappen waren, maakte Myra de opmerking “Zo hee, dit is nou echt een vorm van kill your darlings” (waarmee ze een quote van William Faulkner aanhaalde: “In writing, you must kill all your darlings”). Iedereen keek op, keek elkaar aan en Kill Your Darlings was geboren.

Kill Your Darlings speelt stevige, pittige rock. Met vijf heel verschillende leden bruist de band van muzikale ideeën. Invloed en inspiratie haalt de band onder andere uit bands als de Foo Fighters, Pearl Jam, Anouk, maar ook Deep Purple en Pink Floyd.

De muziek van Kill Your Darlings wordt over het algemeen gekenmerkt door de donkere teksten, zware drums, afwisselende basslines en scheurende gitaren gecombineerd met stevige solo’s. Dit gecombineerd met de zuivere stem van Myra, die zowel fluweelzacht als keihard en swingend kan zijn, geeft de ingrediënten voor opzwepende nummers waardoor het publiek van de grond loskomt variërend tot nummers waarvan je alleen maar achterover in je stoel wilt zitten luisteren.

Sinds februari 2016 staat Kill Your Darlings op verschillende podia in Nederland en Duitsland en zijn ze live te beluisteren bij enkele radiostations. Dit heeft onder andere geleid tot optredens op verschillende festivals. Mede met het uitbrengen van hun eerste EP From Ashes is de band van plan om ook op de grotere podia en festivals van Nederland en misschien zelfs wel daarbuiten te staan.