Beeldende Kunsten.

 

Zo’n 8 jaar geleden begon ze met schilderen. Vanwege een knie-operatie moest ze haar sport-activiteiten staken. Ze werd  door een vriendin uitgenodigd voor een workshop encautisch schilderen maar wist niets van kleuren,technieken of mogelijkheden. Maar tijdens die cursus aangezet om er mee door te gaan (iemand zag ergens latent talent).Ze heeft de stoute schoenen aangetrokken, linnen en verf en kwasten gekocht om te kijken of ze ook kon schilderen op doek. Had er meteen plezier aan, maar kwam op technisch gebied te kort, geen kennis van materialen en mogelijkheden. Heeft zich toen opgegeven bij Stichting de Pauw voor de cursus schilderen met acryl, vrij werk. Nog steeds na 6 jaar les bij de Pauw, heel wat bijgeleerd en thuis veel dingen uitproberen en oefenen.

Zo’n 2 jaar terug, op eigen verzoek, gestaakt met de doorlopende expositie in Borger (gedurende 3 jaar ) bij een van de huisartsen . Ook regelmatig opdrachten gehad in de afgelopen jaren. Maar omdat ze zichzelf verder wou ontwikkelen en uitdagen heeft ze zich de laatste 2 jaar met name bezig gehouden met portretten,… nooit fotorealistisch, maar met een eigen abstractie

Inspiratie haalt ze overal vandaan:  tijdschriften, foto,s , boeken en veel kunst kijken,…….kleurgebruik,……hoe is het gemaakt enz. En niet bang zijn om dingen uit te proberen, stoeien met materialen en mediums en kijken waar je uitkomt vooral in het abstracte, blijft ze fascinerend vinden.

“Mijn werk is doorgaans heel kleurrijk en maak veelal gebruik van gemixte technieken om uiteindelijk tot een harmonieus geheel te komen. De werken variëren van vrolijk figuratief, kleurrijke portretten geschilderd in verschillende technieken en abstract met al zijn mogelijkheden”.

 

Openingstijden expositie in Het Paleis de Schone Kunsten:

Op za. 1 juli  en zo. 2 juli:  14.00 – 20.00 u.